חמשת המתבגרים אשר פועלים לשנות את העולם
- kauscontact
- May 3, 2019
- 2 min read
Updated: Jun 21, 2021
הילדים המתבגרים (المُرَاهِقِين) ידועים ככאלו שבדרך כלל (عَادَةً) מתעצלים ועסוקים רק בעניינים האישיים שלהם. אך ישנם מתבגרים שהוכיחו כי סטיגמה זאת אינה חלה עליהם והם פועלים בנושאים חברתיים, פוליטיים וסביבתיים (قَضَايَا اِجْتِمَاعِيَّة سِيَاسِيَّة وبِيئِيَّة) על מנת לשנות ולהפוך את העולם לטוב יותר. הכירו את חמשת המתבגרים אשר פועלים להשפיע על העולם כולו:
גרטה תונברג: צעירה שוודית (السُوَيدِيَّة) בת 16, ופעילה פוליטית הפועלת למען עצירת ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים (تَغَيُّر الْمُنَاخِ). המחאה הראשונה בה השתתפה [2018] היה מול מבנה הפרלמט (مَبْنًى البَرْلَمَان) השוודי, שם קראה לשביתה (إِضْرَاب) בבתי הספר במטרה לגרום לממשלה לנקוט בצעדים לבלימת שינוי האקלים. לקריאה זו נענו יותר ממיליון תלמידים ברחבי העולם אשר עזבו את ספסלי הלימודים (مَقَاعِد الدِّرَاسَة) כמחאה (اِحْتِجَاج) על אי-טיפול הממשלה בעניין. גרטה גם השתתפה במחאות האחרונות בלונדון בנושא שינוי האקלים ואף נשאה נאום (أَلْقَت خِطَابًا) אל מול בית הנבחרים (مَجْلِس الْعُمُوم).

מלאלה יוספזאי: יוספזאי, שכיום היא בת 21, התפרסמה עוד שהייתה בת 11 בעודה כתבה בלוג (تَدْوِين) על חייה בפקיסטן תחת משטר (حُكْم) הטאליבן. כתיבתה על הצורך במתן זכות לימוד (حَقّ التَّعْلِيم) לבנות בפקיסטן זכתה לפרסום (شُهْرَة) עולמי. בגיל 14, כאשר ישבה באוטובוס (حَافِلَة) של בית הספר ירו עליה חמושים (مُسَلَّحُونَ) והיא נפצעה בראשה. ניסיון ההתנקשות (مُحَاوَلَة الْاِغْتِيَال) לא עצר אותה מלהמשיך בפעילותה, ואף אירוע זה העניק לה פרסום ותמיכה עולמית והייתה לזוכה הכי קטנה בהיסטוריה בפרס נובל (جَائِزَة نُوبِل) [2014].

אמה גונזלז: בפברואר 2018 אירע אירוע ירי בבית ספר מראג'ורי דאגלס שבפלורידה ובו נרצחו 17 תלמידים. לאחר האירוע הנורא (الحَادِث المُرَوِّع), חלק מהתלמידים שניצלו מהטבח (مَجْزَرَة) ארגנו קמפיין (حَمْلَة) לאומי על מנת לשים סוף לאלימות הנגרמת מהחזקת נשק (حَمْل السِلَاح). גונזלז הייתה אחת המובילות של הקמפיין שקרא להטלת הגבלות (قُيُود) על החזקת נשק. בעקבות הקמפיין, נכנס לתוקפו חוק (قَانُون) להעלאת גיל הרשאים להחזקת נשק מ-18 ל-21.

ג'ק אנדרקה: אנדרקה היה רק בן 15 כאשר המציא את המכשיר (جِهَاز) הזול ביותר לאבחון (تَشْخِيص) סרטן הלבלב (بَنْكِرْيَاس). בתמורה להמצאה (اِخْتِرَاع) שלו הוא קיבל 75,000 דולר במהלך תערוכת המדעים וההנדסה (مَعْرِض الْعُلُوم وَالْهَنْدَسَة) הבינלאומי בשנת 2012. אנדרקה אמר כי הרעיון (فِكْرَة) להמצאה זו בא לו בזכות קריאת מחקרים מדעיים (أَبْحَاث عِلْمِيَّة) אשר היו נגישים בחינם (مَجَّانًا) באינטרנט.

אמיקה ג'ורג': ג'ורג' היא צעירה בריטית הפועלת לסייע לבנות בבריטניה הסובלות ממחסור במוצרי הגיינה (مُنْتَجَات صِحِّيَّة) הדרושים להתמודדות עם המחזור (اَلدَّوْرَة الشَّهْرِيَّة). בעודה בת 17 הוציאה לפועל קמפיין הקורא לסיוע לאותם בנות וארגנה מחאה מול קריית הממשלה (مَقَرّ الْحُكُومَة) בה השתתפו כ-200 איש בלבוש אדום הדורשים את תמיכת הממשלה. במרץ 2019 הודיעה הממשלה כי היא תממן (مَوَّل) את אספקת מוצרי ההגיינה בחינם בכל בתי הספר באנגליה.

מקור הידיעה - לחצו על הכותרת הבאה:
Comments